Worstspiesen met sperziebonensalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Worstspiesen met sperziebonensalade
Stap 1
Breek de mienestjes en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud en laat goed uitlekken. Kook de bonen beetgaar en spoel koud.
Stap 2
Snijd intussen elk worstje in 3 gelijke stukken. Snijd elke bosui in 4 stukjes. Rijg aan elke spies om en om 3 stukjes worst, 3 stukjes bosui en 3 champignonhelften. Bestrijk de spiesen met 2 eetl. olie.
Stap 3
Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Leg de spiesen op het rooster. Keer na 2 min. en bestrijk met ½ eetl. ketjap. Keer na 2 min. en bestrijk de andere kant met een ½ eetl. ketjap. Gril nog ca. 4 min. tot de spiesen gaar zijn.
Stap 4
Meng intussen de rest van de ketjap en olie met de gembersiroop, sambal en 2 eetl. vocht uit de pot atjar tot een dressing. Schep om met de mie. Meng de sperziebonen en atjar erdoor. Serveer met de spiesen.