Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wokstamppot boerenkool met pompoen en vegaworst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wokstamppot boerenkool met pompoen en vegaworst
Stap 1
Snipper de ui grof.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm.
Stap 3
Snijd de pompoen in stukken van 3 cm.
Stap 4
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de ui, aardappel en pompoen 2-3 minuten.
Stap 5
Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken.
Stap 6
Strooi er wat versgemalen peper over, schenk de bouillon erbij en smoor alles in 8-10 minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Halveer de rookworsten.
Stap 8
Verwarm in de hapjespan 2 eetlepels olijfolie en bak de rookworsten rondom bruin.
Stap 9
Schenk het tomatensap met wat water erbij en laat de worsten in nog 3-4 minuten door en door warm worden.
Stap 10
Meng de aardappel, pompoen en boerenkool in de wok met een stamper tot een grove stamppot.
Stap 11
Serveer met de tomatenjus en leg de stukken rookworst erop.