Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wittewijnsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wittewijnsaus
Stap 1
Snipper de sjalot fijn.
Stap 2
Snijd de boter in klontjes.
Stap 3
Schenk de wijn in een kleine wijde (saus)pan en voeg het sjalotje met de peterselie en peperkorrels toe.
Stap 4
Laat de wijn op zacht vuur inkoken tot er nog maar een derde van het vocht over is.
Stap 5
Zeef het vocht boven een kommetje en schenk het weer in de pan.
Stap 6
Voeg de room toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook.
Stap 7
Kook de room in 6-8 minuten in tot de saus wat dikker wordt.
Stap 8
Neem de pan van het vuur, voeg de klontjes boter toe en klop ze snel met een garde (of een staafmixer) door de saus, zodat deze net iets dikker wordt.
Stap 9
Breng de saus op smaak met zout.
Stap 10
Serveer de wittewijnsaus met zalmfilet.
