Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Witte stoofpeertjes met rode kool
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Witte stoofpeertjes met rode kool
Stap 1
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Schil de aardappelen, snijd deze in stukken van 2 cm en spoel onder koud water.
Stap 2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Pureer de aardappelen tot een puree en roer de roomboter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verwarm intussen een pan met de suiker, witte wijn, kaneelstokjes en 200 ml water, breng aan de kook. Voeg de peren toe en kook nog 45 minuten.
Stap 4
Bereid de sukadelappen volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de rode kool in een steelpan.
Stap 5
Verdeel de aardappelpuree, rode kool en sukadevlees over de borden. Leg de stoofpeertjes op de borden en serveer.