Witte plaatpizza met tonijn en paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte plaatpizza met tonijn en paprika
Stap 1
Verwarm de oven op 220°C. Rol de rollen pizzadeeg uit en leg ze naast elkaar op de bakplaat met bakpapier. Laat ze aan een lange kant elkaar 1 cm overlappen en druk deze naad dicht.
Stap 2
Meng in een kom de Griekse yoghurt met 1-2 el citroensap, -rasp, wat zout, versgemalen zwarte peper en 3-4 eetlepels olie uit de blikjes tonijn. Strijk dit mengsel over de plaatpizza uit. Giet de rest van de olie van de tonijn boven een bakje af en verdeel het visvlees in stukjes over de pizza.
Stap 3
Dep de uitgelekte paprika’s met keukenpapier droog en snijd ze in de lengte in brede repen. Leg de repen tussen de tonijn op de pizza. Strooi de kappertjes en de oregano erover.
Stap 4
Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een tomatensalade.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie720 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten97 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd7 g