Witte pizza met zalm en kruiden
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte pizza met zalm en kruiden
Stap 1
Snijd de zalm in dunne plakjes.
Stap 2
Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 3
Hak de oregano en rozemarijnnaaldjes fijn.
Stap 4
Rasp de Grana Padano.
Stap 5
Meng in een kom de bloem met de gist en 2 theelepels zout en schenk er al roerend 200-250 ml lauwwarm water en 2 eetlepels olijfolie bij.
Stap 6
Voeg als het deeg te stug blijft nog wat extra water toe.
Stap 7
Meng alles tot een samenhangend deeg en kneed dit op een met wat olie ingewreven werkvlak in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Stap 8
Vorm het deeg tot een bal en laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie 45-60 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
Stap 9
Kneed het deeg nog even door.
Stap 10
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit, 2-3 cm kleiner dan de bakplaat of rol 2 ronde lappen voor de pizzavormen.
Stap 11
Leg het deeg op de bakplaat of in de vormen en druk het deeg verder uit, maak rondom een klein opstaand randje.
Stap 12
Strijk de zure room over het deeg uit en verdeel de plakjes zalm en tomaatjes erover.
Stap 13
Maal er wat zout en peper boven en strooi de oregano, rozemarijn en geraspte kaas erover.
Stap 14
Druppel er nog wat olijfolie over.
Stap 15
Schuif de bakplaat of de vormen in de oven en bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 16
Serveer de pizza's in stukken met een groene salade erbij.
