Witte chocolademousse met sinaasappel en maanzaad
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte chocolademousse met sinaasappel en maanzaad
Stap 1
Week de gelatine ca. 5 min. in een kom met ruim koud water.
Stap 2
Verwarm in een steelpan 100 ml slagroom met de sinaasappelrasp. Neem de pan van de warmtebron en laat de chocolade in de warme room smelten.
Stap 3
Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in de warme room. Laat de chocoladeroom afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 4
Klop de overige 150 ml slagroom bijna stijf. Klop met de mixer met schone gardes het eiwit stijf. Voeg de poedersuiker in 2 porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken.
Stap 5
Spatel de slagroom en vervolgens het eiwit door de chocoladeroom. Verdeel de chocolademousse over 4 (wijn)glazen. Zet de mousse minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 6
Neem de mousse 5 min. voor serveren uit de koelkast. Snijd intussen het vruchtvlees van de sinaasappel in stukjes. Bestrooi de mousse met het maanzaad en garneer met de blaadjes van het takje munt en stukjes sinaasappel.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
Voedingswaarden
- Energie470 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten29 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd22 g