Witte chocolademousse met rood fruit
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte chocolademousse met rood fruit
Stap 1
Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een steelpan met een dikke bodem.
Stap 2
Zet de pan op een heel zacht vuur.
Stap 3
Laat de chocolade langzaam smelten, terwijl je roert met een houten spatel.
Stap 4
Neem de pan van het vuur zodra alle chocolade gesmolten is en laat de chocolade iets afkoelen.
Stap 5
Klop in een schone kom het eiwit met de handmixer schuimig en zo stijf dat er tijdens het kloppen pieken blijven staan.
Stap 6
Strooi er dan, terwijl je door blijft kloppen, de helft van de suiker bij.
Stap 7
Klop tot het eiwit taai wordt en gaat glanzen.
Stap 8
Klop in een andere kom de slagroom met een eetlepel suiker met de handmixer stijf.
Stap 9
Schep met een spatel de gesmolten chocolade luchtig door de room.
Stap 10
Schep dan het eiwit erop en spatel alles luchtig door elkaar tot het goed gemengd is.
Stap 11
Schep de chocolademousse in de glazen en zet ze in de koelkast.
Stap 12
Laat de mousse in een uur stevig worden.
Stap 13
Leg het rode fruit voorzichtig in een vergiet en spoel het onder stromend water.
Stap 14
Laat het fruit goed uitlekken.
Stap 15
Boen intussen de schil van de sinaasappel onder stromend water schoon en droog hem af.
Stap 16
Rasp de oranje schil er dun af en pers de sinaasappel uit.
Stap 17
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
Stap 18
Doe al het fruit in een kom en schep er het sinaasappelrasp, het resterende suiker en het sinaasappelsap door.
Stap 19
Laat het fruit zo minstens een half uur staan.
Stap 20
Neem de glazen met chocolademousse uit de koelkast en schep het fruit erop.
