Witte chocolademousse met frambozen
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte chocolademousse met frambozen
Stap 1
Laat diepvriesframbozen in een diep bord bij kamertemperatuur half ontdooien. Kies twee mooie frambozen per persoon en leg ze apart. Prak de rest van de frambozen fijn en schep ze in de glazen.
Stap 2
Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes. Voeg 75 ml slagroom toe en verwarm al roerend tot de chocolade smelt en het een dikke saus wordt. Laat de chocoladesaus afkoelen tot lauwwarm.
Stap 3
Klop in een andere schone kom het eiwit zo stijf dat er pieken op blijven staan. Spatel de chocoladesaus luchtig door het eiwit tot het egaal gemengd is. Schep dit mengsel op de frambozen in de glazen. Laat de chocolademousse in de koelkast in ½ - 1 uur wat steviger worden.
Stap 4
Klop intussen in een kom de rest van de slagroom met suiker stijf. Doe de room in een spuitzak en spuit in elk glas een flinke toef slagroom. Garneer met de achtergehouden frambozen.
Aanvullende benodigdheden
- - Spuitzak
- - 4 wijde rechte glazen
Voedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten29 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd19 g