Witte chocolade kokosmousse met mangopuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte chocolade kokosmousse met mangopuree
Stap 1
Scheid de eieren en vang het eiwit op in een vetvrije kom. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten komt.
Stap 2
Klop het eiwit met een beetje zout op en voeg in delen de suiker toe. Klop tot het eiwit stijf en glanzend is en stevige pieken vormt.
Stap 3
Hak de chocolade grof en smelt met de helft van de slagroom in een kom au bain-marie boven een pan kokend water.
Stap 4
Laat het romige mengsel iets afkoelen. Klop intussen de rest van de slagroom lobbig.
Stap 5
Vouw de geslagen eiwitten luchtig door de slagroom en de kokosrasp en spatel er de gesmolten witte chocolade door.
Stap 6
Pers de citroen uit en meng door de mousse. Verdeel over de glazen en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Stap 7
Schil intussen de mango’s, snijd in blokjes en pureer met de staafmixer tot gladde puree.
Stap 8
Schep voor het serveren de mangopuree op de mousse en garneer met witte chocoladevlokken en de kleinste blaadjes verse munt.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie739 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten63 g
- Vet48 gWaarvan verzadigd31 g