Witte-chocolade crème brûlée met aardbeien
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte-chocolade crème brûlée met aardbeien
Stap 1
Verwarm de melk en room in een (steel)pan. Smelt de chocolade erin en roer met een garde tot een egaal mengsel.
Stap 2
Klop intussen de eidooiers en de suiker in enkele minuten wit en luchtig. Schenk in een dun straaltje het warme roommengsel erbij. Blijf voortdurend roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 140°C. Zet de kleine schaaltjes in een grote ovenschaal en verdeel het roommengsel over de schaaltjes. Maak een bain-marie in de grote ovenschaal door een laag water erin te gieten tot 1-2 cm onder de rand van de schaaltjes.
Stap 4
Plaats de ovenschaal met het water en de schaaltjes voorzichtig in het midden van de oven. Bak de crème brûlée in circa 40 minuten gaar, totdat de pudding een beetje stevig is. Neem de schaaltjes uit de oven, laat afkoelen en zet 3 uur in de koelkast.
Stap 5
Bestrooi de bovenkant van de puddinkjes met de rietsuiker en brand deze voorzichtig met een crème brûlée-brander totdat de suiker is gekaramelliseerd is of zet kort onder de hete ovengrill. Garneer met de aardbeien.