Witte aspergetempura
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte aspergetempura
Stap 1
Zet een pan water op het vuur, breng aan de kook. Schil de asperges en snijd de onderste 4 centimeter eraf.
Stap 2
Kook de asperges in 3 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitstomen.
Stap 3
Schil de gember en knoflook en hak ze fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de gember, knoflook en bosui met de sojasaus en tahin. Zet apart tot het serveren.
Stap 4
Meng de bloem met een snuf zout, de sesamzaad en het ei tot een klonterig mengsel.
Stap 5
Schenk het bruisende water erbij en roer zo kort mogelijk door met een garde. Er mogen klontjes in het beslag zitten.
Stap 6
Verhit de olie in een brede, diepe pan tot deze gaat bruisen als je er een druppel beslag in laat vallen. Haal de asperges een voor een door het beslag. Frituur ze in 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 7
Serveer de asperges met de sojasaus.
Aanvullende benodigdheden
- - frituurpan
Voedingswaarden
- Energie490 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten37 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd4 g