Witte aspergesoep met zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte aspergesoep met zalm
Stap 1
Extra nodig: staafmixer.
Stap 2
Leg de asperges één voor één op een plank.
Stap 3
Schil ze met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperge steeds een slag.
Stap 4
Schil de onderkant net iets dikker.
Stap 5
Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges.
Stap 6
Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukjes van 1 cm.
Stap 7
Zorg dat alle kopjes even lang zijn.
Stap 8
Doe de stukjes asperge in een pan en schenk de bouillon erbij.
Stap 9
Breng aan de kook en kook de stukjes in 10-12 minuten op matig hoog vuur gaar.
Stap 10
Kook intussen de aspergekopjes in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 11
Laat ze in een zeef uitlekken.
Stap 12
Klop in een kom de eidooier los met de slagroom.
Stap 13
Pureer de aspergestukjes in de bouillon met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep.
Stap 14
Schenk het roommengsel erbij en meng alles nog even goed met de staafmixer.
Stap 15
Verwarm de aspergesoep al roerend tot de soep mooi fluweelachtig bindt en door en door warm is.
Stap 16
Niet meer laten koken! Snijd de zalm in reepjes.
Stap 17
Hak de dille fijn.
Stap 18
Breng de aspergesoep op smaak met wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Stap 19
Schep de soep in warme diepe borden en leg een bergje van aspergekopjes en zalmreepjes in het midden.
Stap 20
Strooi er wat dille over.
