Witte asperges met ham en ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Witte asperges met ham en ei
Stap 1
Was de asperges met koud water. Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 3 cm van de uiteinden af. Pak een grote pan of een speciale aspergepan (mocht je deze in huis hebben) en kook de asperges in ongeveer 15 minuten gaar.
Stap 2
Zet nog een pan met water op en kook intussen de krieltjes 15 minuten, tot ze gaar zijn. Breng een andere pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten.
Stap 3
Bereid intussen ook de saus voor de asperges met boter en volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd eventueel de ham in reepjes of blokjes. Pel de gekookte eieren en prak ze fijn.
Stap 4
Verdeel de asperges over 3 borden. Verdeel de ham en de aspergesaus over de asperges. Strooi de fijngeprakte eieren over de asperges. Doe de krieltjes erbij en garneer het gerecht met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie431 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten51 g
- Vet15.8 gWaarvan verzadigd8.1 g