Witlof uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Witlof uit de oven
Stap 1
Hak de pijnboompitten grof. Hak de knoflook fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Vet de ovenschaal in.
Stap 2
Snijd een dun plakje van het kontje van de witlof en halveer daarna de struikjes voorzichtig in de lengte.
Stap 3
Verwarm de olijfolie in de hapjespan en leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan.
Stap 4
Sprenkel er een beetje sinaasappelsap over.
Stap 5
Smoor de witlof met de deksel op de pan drie tot vier minuten tot het rauwe eraf is, maar de struikjes nog stevig zijn.
Stap 6
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Stap 7
Laat ze op een bord afkoelen.
Stap 8
Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven in de ovenschaal.
Stap 9
Roer de knoflook met het sinaasappelsap, de balsamico-azijn en honing door het smoorvocht in de hapjespan.
Stap 10
Kook alles zachtjes in tot het vocht iets dikker begint te worden.
Stap 11
Bestrijk de struikjes met dit vocht en schenk de rest op de bodem van de schaal.
Stap 12
Strooi de pijnboompitten erover.
Stap 13
Schuif de schaal met witlof in het midden van de oven en schakel de oven in op 200°C.
Stap 14
Laat de witlof in ongeveer vijfentwintig minuten door en door heet worden en licht kleuren.
Stap 15
Strooi de peterselie erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten19 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
