Witlof tarte tatin
Ingrediënten
Bereidingswijze Witlof tarte tatin
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd bij de struikjes een dun plakje van het kontje af, de blaadjes moeten nog wel aan elkaar zitten. Snijd de struikjes in de lengte in vieren.
Stap 2
Bestrijk de bodem van de taartvorm royaal met de boter. Strijk daarna de mosterd erover uit. Strooi er suiker en tijmblaadjes erover. Leg de stukken witlof als een bloem in de vorm met de kontjes naar het midden, de snijkanten naar beneden. Dek de witlof af met de plakken ham.
Stap 3
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak. Rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm. Leg de deeglap op de ham en druk de rand naar beneden. Zorg dat hier en daar langs de rand het deeg niet helemaal aansluit, zodat het vocht kan verdampen.
Stap 4
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de tarte tatin in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Snijd zo nodig het deeg los van de rand. Leg een platte schaal op de vorm en keer ze samen. Laat de tarte tatin op de schaal glijden. Lekker met een frisse salade.
Aanvullende benodigdheden
- - dichte metalen taartvorm (Ø 25-26 cm)
Voedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten34 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd19 g
Trefwoorden
