Witlof met ham-kaas-tomaatsalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Witlof met ham-kaas-tomaatsalsa
Stap 1
Halveer de struikjes witlof en bestrijk ze dun met citroensap en wat olijfolie. Leg de helft van de struikjes op de snijkant in een hete grillpan en rooster ze 3-4 minuten tot er mooie bruine strepen op komen. Keer de struikjes en rooster nog 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Leg de geroosterde struikjes in een diep bord en houd ze warm in de oven of onder aluminiumfolie. Rooster intussen de ander struikjes op dezelfde manier.
Stap 2
Snijd tussentijds de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 5 mm. Snijd ook de kaas in blokjes en de ham in vierkantjes van 5 mm. Schep in een kom de tomaatblokjes om met peterselie, wat citroensap, olijfolie, ham, kaas, zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 3
Leg steeds 3 struikjes witlof op een bord en schep de kaas-ham-tomatensalsa erover. Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie255 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten5 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd7 g