Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Witlof met ham en kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Witlof met ham en kaas
Stap 1
Kook de witlof samen met de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de melk met de bloem en boter al kloppend met een garde tegen de kook. Klop tot een gladde en gebonden saus. Voeg de kaas toe en laat in de warme saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Giet de witlof en krieltjes af. Omwikkel de witlof met de ham en leg in de ovenschaal. Verdeel de krieltjes eromheen. Schenk de kaassaus erover.
Stap 4
Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20 min. goudgeel en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie504 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten52 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd14 g