Witlof met bechamelsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Witlof met bechamelsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Was de witlof, halveer in de lengte en verwijder de kern. Rasp de kaas. Verhit een hapjespan met boter en bak de witlof. Voeg de witte wijn toe en smoor de witlof met het deksel op de pan in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Stap 3
Haal het deksel van de pan en zet het vuur uit zodra het vocht verdampt is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 4
Verwarm voor de bechamelsaus een steelpan met boter en voeg al roerend de bloem toe. Laat in 3 minuten garen en roer los met de melk. Verwarm de melk al roerend en breng de bechamelsaus op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Stap 5
Leg de helft van de witlof in de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Scheur de ham grof en verdeel over de witlof met kaas. Bedek met de rest van de witlof, geraspte kaas en ham. Schenk de bechamelsaus erover.
Stap 6
Bedek de schotel met de rest van de kaas en bestrooi met paneermeel. Gaar de witlof in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - hapjespan met deksel
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten23 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd19 g