Winterse risotto
Ingrediënten
Bereidingswijze Winterse risotto
Stap 1
Breng in een pan 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten en 3 takjes tijm. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 0,5 cm. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
Stap 2
Verwarm een pan met dikke bodem (of hapjespan) met de olie en fruit de ui en knoflook in drie minuten glazig. Voeg de pastinaak en 4 takjes tijm toe en bak al omscheppend mee.
Stap 3
Voeg de risottorijst toe, en bak op laag vuur kort aan. Bak de paddenstoelen 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer de rijst om totdat deze na ruim 15 minuten gaar is. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen.
Stap 4
Verwijder de tijmtakjes uit de risotto. Rasp de pecorino boven een kom en schep door de risotto. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel over diepe borden, bestrooi met versgemalen peper en wat extra kaas en serveer.