Winterclafoutis met prei en verse worst
Ingrediënten
Bereidingswijze Winterclafoutis met prei en verse worst
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Snijd de preien in plakken van 1 cm dik.
Stap 2
Verwarm intussen boter in een hapjespan en bak de verse worst in 8-10 minuten bruin. Keer de worst na 4-5 minuten met behulp van een platte spatel. Leg de worst op een bord.
Stap 3
Schep de prei, kerriepoeder en tijm door het bakvet en roerbak de prei in 4 minuten beetgaar. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met melk, Griekse yoghurt, zout en peper tot een romige puree. Roer het ei erdoor en schep een derde van de prei erdoor.
Stap 4
Verdeel de puree in de taartvorm en leg de spiraal worst er zo in dat hij goed verdeeld is over de taart. Verdeel de resterende prei met het bakvet tussen de worst. Druk de worst en prei iets in de puree. Bak de clafoutis in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - lage taartvorm (Ø 25-26 cm) ingevet
Voedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten50 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd15 g