Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wentelteefjes van notenstol
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wentelteefjes van notenstol
Stap 1
Klop de eieren los met de vanillevla en koekkruiden.
Stap 2
Verhit voor 2 plakken brood steeds 1 el roomboter in een koekenpan.
Stap 3
Drenk de plakken stol 10 seconden in het vla-mengsel en leg ze in de pan. Bak op middelhoog vuur aan beide kanten bruin. Houd eventueel warm in een oven verwarmd op 100 ⁰C.
Stap 4
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Stap 5
Leg voor het serveren steeds twee plakken stol op een bord. Verdeel er 1 el bessenjam over en een kwart van de blauwe bessen en het amandelschaafsel. Bestrooi met de gestampte muisjes. Garneer met de munt.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie700 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten79 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd11 g