Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Warme witlofsalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Warme witlofsalade
Stap 1
Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Zet weg en gebruik de hete koekenpan om de spekjes knapperig te bakken.
Stap 2
Snijd de witlof in kwarten en verwijder de kern. Schil de appels. verwijder het klokhuis en snijd de appels in parten. Houd de Granny Smith appels apart van de Goudreinet. Besprenkel de witlof en appel met olijfolie.
Stap 3
Verwarm de grillpan tot gloeiendheet. Grill de witlof tot deze verkleurd is. Grill de partjes Goudreinet appel, maar laat de Granny Smith appel rauw.
Stap 4
Meng met de garde de dressing van wijnazijn, grove mosterd, extra vierge olijfolie en de honing. Verdeel de rucola melange, lauwwarme witlof, partjes appels, spekjes en gemengde noten over een grote schaal en schenk de dressing erover.