Warme rijstsalade met pompoen en aubergine
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme rijstsalade met pompoen en aubergine
Stap 1
Schil de pompoen, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 2
Snijd de aubergine in blokjes. Pers de citroen uit (je hebt de helft nodig). Hak de peterselie fijn.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 4
Hussel de flespompoen en aubergine met de olijfolie en het komijnpoeder en verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
Stap 5
Bestrooi met zout en peper. Leg de teen knoflook erbij en rooster het geheel 20-30 minuten in de oven, tot de pompoen en aubergine gaar zijn.
Stap 6
Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan met het deksel erop en zet apart.
Stap 7
Rooster de pitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur enkele minuten. Schud ze in een mengkom.
Stap 8
Meng de yoghurt en het citroensap door elkaar. Haal de bakplaat uit de oven en knijp de gepofte knoflook uit het velletje in de yoghurt.
Stap 9
Voeg wat zout toe en roer de yoghurtsaus door. Doe de pompoen, aubergine, rijst en peterselie bij de pitten in de kom en hussel.
Stap 10
Serveer de warme rijstsalade met de yoghurtsaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten56 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g