Warme noedelsalade met omelet en tofu
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme noedelsalade met omelet en tofu
Stap 1
Pers 1 limoen uit. Prik met een satéprikker rondom veel gaatjes in de tofu. Zo dringt de marinade goed door. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en schep in een kom om met 4 el sojasaus, 1 el sesamolie en het limoensap. Laat tot gebruik marineren.
Stap 2
Breng water aan de kook en doe in een ruime kom. Wel hierin de noedels 9 minuten in een kom met gekookt water. Giet af, spoel onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan met 1 el zonnebloemolie. Klop de eieren in een kom los met 1el water, zout en versgemalen peper. Schenk de eieren op hoog vuur in de pan en draai zodra het ei begint te stollen het vuur laag. Laat de omelet op laag vuur 3-5 minuten garen totdat de bovenkant droog is. Keer om en zet het vuur uit. Houd de omelet warm in de pan.
Stap 4
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd het groen van de bosui in dunne, schuine ringen. Snijd de rest in stukken van 3 cm.
Stap 5
Verhit een wok met 1 el zonnebloemolie. Schep de tofu uit de marinade, bewaar deze voor later. Bak de tofu op hoog vuur knapperig en bruin. Schep op een bord met keukenpapier. Strooi er de helft van de fijngesneden bosui over en zet apart.
Stap 6
Verwarm de wok opnieuw met 1 el zonnebloemolie en roerbak de Chinese roerbakgroenten 5 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de stukken bosui toe.
Stap 7
Schep de noedels met de achtergebleven marinade door de groenten. Rol de omelet op, snijd in dunne repen en voeg bij de noedels. Verdeel de noedelsalade over 4 borden en garneer met de komkommerblokjes. Garneer met de rest van de fijngesneden bosui. Serveer de tofu met partjes limoen apart.