Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Warme maaltijdsalade van bospeen, peultjes en croutons
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Warme maaltijdsalade van bospeen, peultjes en croutons
Stap 1
Snijd de kruiden grof. Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier. Verwijder de korsten van het brood en snijd in blokjes. Hussel de blokjes brood met 2 eetlepels olijfolie en verspreid over de bakplaat.
Stap 2
Zet de blokjes in de koude oven, schakel die in op 160°C. Bak de blokjes 30 minuten en draai ze halverwege een keer om.
Stap 3
Rasp 1 limoen heel dun en pers alle limoenen uit. Meng de honing met het limoensap en de rasp en 4 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout.
Stap 4
Boen de wortels schoon en snijd ze in stukken van ± 4 cm. Kook ze in water met zout beetgaar in circa 12 minuten; kook de laatste 3 minuten de peultjes mee. Giet af en meng beide groenten met de honingdressing. Meng er dan de croutons en de kruiden door.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten36 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd4 g