Warme kerstfruitsalade met kaneelroom
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme kerstfruitsalade met kaneelroom
Stap 1
Snijd de harde puntjes van de vijgen en snijd ze in vieren. Doe de vijgen en cranberry’s in een roestvrijstalen pan en schenk de wijn erbij. Laat ze zo 30 minuten staan.
Stap 2
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van 2 cm dik van de pit. Snijd de plakken in stukken. Snijd ook de kaki in stukken en het sterfruit in plakjes.
Stap 3
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Schil de sinaasappel dik en snijd boven de pan de partjes tussen de vliezen uit, laat het sap in de pan lopen. Schep de sinaasappelpartjes met de mango, kaki en de helft van de plakjes sterfruit door de vijgen en cranberry’s in de pan.
Stap 4
Verwarm het fruitmengsel op zacht vuur al omscheppend tot het door en door warm is. Klop intussen in een kom de slagroom met kaneel en suiker bijna stijf.
Stap 5
Schep het fruit zonder vocht in schaaltjes. Kook het vocht in tot het stroperig wordt. Schep de slagroom over het fruit en druppel daar het ingekookte vocht over. Garneer met de resterende plakjes sterfruit.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten54 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd12 g