Warme aardappelsalade met avocado en biefstuk
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme aardappelsalade met avocado en biefstuk
Stap 1
Kook de krieltjes in circa 4 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat uitstomen in een afgesloten pan.
Stap 2
Neem de biefstukken uit de koelkast en dep ze goed droog met keukenpapier. Maal er aan beide kanten zout en peper over.
Stap 3
Klop in een grote schaal de mayonaise met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap door elkaar. Schep de ui, kappertjes, peterselie en warme krieltjes erdoorheen en breng op smaak met peper. Laat afgedekt staan.
Stap 4
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten op een hoge stand mooi bruin. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe en neem de biefstukken uit de pan. Roer de balsamico door de knoflookjus in de pan en houd warm.
Stap 5
Laat de biefstukken rusten onder aluminiumfolie. Schep intussen het vruchtvlees uit de avocado's, leg met de bolle kant naar boven en snijd in dunne plakjes. Leg ze op de borden.
Stap 6
Serveer met de aardappelsalade, biefstuk en jus. Maal nog wat peper erover en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten23 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd4 g