Walnoten-kaasbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Walnoten-kaasbrood
Stap 1
Meng in een kom de bloem met de gist, kaas, 2/3 van de fijngehakte walnoten, de verse, fijngehakte oregano en het zout.
Stap 2
Maak in het midden een kuiltje en het water en de olijfolie erin.
Stap 3
Meng alles tot een zacht deeg en laat dit een kwartiertje staan.
Stap 4
Kneed het deeg daarna op een met wat olie bestreken werkvlak tot het soepel en elastisch is.
Stap 5
Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de kom afgedekt met plasticfolie in ruim een uur op een warme plaats (bijvoorbeeld in de oven op 40 °C) rijzen tot het volume verdubbeld is.
Stap 6
Druk het gerezen deeg op het met olie bestreken werkvlak uit tot een lap van 3 cm dik en rol deze losjes op.
Stap 7
Vorm de rol tot een ovaal brood en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 8
Strooi de resterende walnoten over het brood en druk ze iets in het deeg.
Stap 9
Dek het brood af met een met bloem bestoven schone doek en laat het op een warme plaats nog een uur rijzen.
Stap 10
Verwarm de oven voor op 220 °C, schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak het brood in ongeveer een half uur goudbruin en gaar.
