Walnoten-baklava
Ingrediënten
Bereidingswijze Walnoten-baklava
Stap 1
Zorg dat het deeg ontdooid is.
Stap 2
Laat de roomboter smelten.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 4
Maal de walnoten in de keukenmachine fijn en meng met 25 g suiker en 2 eetlepels gesmolten boter.
Stap 5
Bestrijk het bakblik met gesmolten boter en leg er een vel filodeeg in.
Stap 6
Bestrijk dit met boter en leg er weer een vel filodeeg op.
Stap 7
Verdeel er een derde van het walnootmengsel over.
Stap 8
Leg hierop weer een vel filodeeg.
Stap 9
Bestrijk dit met boter en dek af met nog een vel filodeeg.
Stap 10
Verdeel er weer een laag noten over.
Stap 11
Herhaal deze volgorde nog een keer en dek af met twee vellen filodeeg.
Stap 12
Bestrijk de bovenste laag royaal met het restant boter.
Stap 13
Druk alles iets aan en snijd de baklava tot helemaal op de bodem in ruitjes.
Stap 14
Bak de baklava in de oven in vijfentwintig tot dertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 15
Breng in een steelpan het water met de rest van de suiker al roerend aan de kook.
Stap 16
Laat hetvier tot zes minuten inkoken tot een heldere siroop.
Stap 17
Roer het citroensap erdoor.
Stap 18
Zet de pan in een bak koud water en laat de siroop afkoelen.
Stap 19
Schenk direct uit de oven de koude siroop over de baklava.
Stap 20
Laat nog zestig minuten intrekken.
Stap 21
Serveer de blokjes baklava op een schaal.
