Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Waldkornbroodstengels
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Waldkornbroodstengels
Stap 1
Doe de broodmix in een kom en voeg het handwarme water toe. Kneed met de mixer in 4 min. tot een soepel deeg. Voeg de notenmix toe en kneed kort door. Dek de kom af en laat 10 min. rijzen.
Stap 2
Bestuif het werkblad met bloem en neem het deeg uit de kom. Verdeel in 16 stukjes en rol elk stukje uit tot een lang rolletje. Leg ze naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaten met genoeg ruimte ertussen.
Stap 3
Bestrijk de stengels met wat water en bestrooi ze met het venkelzaad. Dek af met de theedoek en laat 30 min. rijzen.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de theedoek en bak de stengels in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer met deeghaken
- - 2 bakplaten met bakpapier
- - schone theedoek
Voedingswaarden
- Energie153 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten20 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd1 g