Waanzinnige worteltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Waanzinnige worteltjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de wortels los van de bos, laat er wel een klein stukje groen aan zitten.
Stap 3
Schil de wortels met een dunschiller en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Stap 4
Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en droog hem af.
Stap 5
Rasp de oranje schil er met een fijne rasp af.
Stap 6
Pers de sinaasappel uit.
Stap 7
Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur.
Stap 8
Verdeel de sinaasappelrasp over de worteltjes en strooi er wat zout over.
Stap 9
Maal er wat zwarte peper boven.
Stap 10
Sprenkel drie kwart eetlepels sinaasappelsap over de worteltjes en schenk de gesmolten boter erover.
Stap 11
Dek de wortels af met een stuk bakpapier en schuif de schaal in het midden van de oven.
Stap 12
Bak de worteltjes in maximaal een half uur gaar.
Stap 13
Keer ze tussendoor een keertje.
Stap 14
Verwijder het bakpapier tien minuten voor tijd.
Stap 15
Knip de sprietjes bieslook met een schaar in stukjes van een halve centimeter.
Stap 16
Neem de schaal uit de oven en strooi de bieslook over de worteltjes.
Stap 17
Lekker met gebakken vis(sticks).
