Vruchtenschelpen met kokosroom
Ingrediënten
Bereidingswijze Vruchtenschelpen met kokosroom
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de kommetjes omgekeerd op de bakplaat. Verkreukel 6 stukken bakpapier en vouw dit om de kommetjes. Prik met een vork gaatjes in de deegplakjes en vouw het deeg om de kommetjes.
Stap 2
Bestrijk de bovenkant van het deeg met de boter en bestrooi met de suiker. Bak de deegkommetjes circa 12 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, haal het deeg van de kommetjes en bak de andere kant van de deegschelpen nog 3-5 minuten verder. Laat afkoelen.
Stap 3
Klop voor de kokosroom de slagroom met 2 eetlepels poedersuiker stijf. Spatel de Griekse yoghurt, limoenrasp en kokosrasp erdoor. Zet in de koelkast.
Stap 4
Besprenkel het fruit met limoensap. Schep de kokosroom op de deegschelpen, verdeel het fruit erover en bestrooi met de rest van de poedersuiker. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - 6 ovenvaste kommetjes
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten44 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd28 g