Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Voorjaarssoep van doperwten en warmgerookte zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Voorjaarssoep van doperwten en warmgerookte zalm
Stap 1
Verhit de olie en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten glazig. Voeg de aardappels en bouillon toe en kook in circa 10 minuten gaar. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Voeg de doperwten en peterselie toe aan de bouillon en kook nog 2 minuten. Verpak de zalm in aluminiumfolie en verwarm in de oven. Pureer de soep helemaal glad. Giet terug in de pan en voeg de fijngesneden bleekselderij toe. Verwarm de soep nog 1 minuut door.
Stap 3
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met peper. Lekker met stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
- - blender
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie275 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten27 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd2 g