Volkoren nachos met bonensalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Volkoren nachos met bonensalsa
Stap 1
Verwarm de oven op 180 °C. Leg de tortilla's op elkaar op de snijplank en snijd ze met een scherp mes in 8 punten.
Stap 2
Meng de olie met ½ tl komijnpoeder en een beetje zout. Bestrijk de tortillapunten met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Bak de tortilla’s in 10 minuten in de oven tot goudbruine en krokante tortillachips.
Stap 4
Pel en halveer de ui en rasp grof. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 5
Giet de bonenmix af en spoel onder koud stromend water. Rasp schil van een halve limoen en pers de vrucht uit. Meng de bonenmix met de ui, paprika en 1 tl limoenrasp.
Stap 6
Breng op smaak met de rest van de komijn, zout en versgemalen peper.
Stap 7
Verdeel de tortilla's over een ovenvast bord of ovenschaal en strooi er de kaas over. Schep er het bonenmengsel en de jalapeño pepers op.
Stap 8
Plaats de nacho’s 5 - 8 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Stap 9
Roer intussen de zure room los met 1 tl limoenrasp en het limoensap, zout en versgemalen peper. Snijd de rest van de limoen in parten en serveer bij de nacho’s.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie483 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten52 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd8 g