Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Volkoren kruidkoek met sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Volkoren kruidkoek met sinaasappel
Stap 1
Verwarm de sinaasappelrasp en -sap met de rozijnen en abrikozen. Laat afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de koekkruiden met het meel, de bakpoeder en basterdsuiker. Voeg het ei, de melk, honing en gember toe. Roer of mix tot een glad beslag.
Stap 3
Meng de rozijnen en abrikozen met het sinaasappelsap door het beslag. Schep in de cakevorm en bak de kruidkoek in het midden van de oven in circa 1 uur gaar. Controleer met een satéprikker die er droog uit moet komen of de koek gaar is.
Stap 4
Laat de kruidkoek circa 10 minuten afkoelen en neem dan uit de vorm. Snijd in plakken.