Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vitello tonnato met knoflookbrood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vitello tonnato met knoflookbrood
Stap 1
Laat de vitello ontdooien. Verwarm de oven voor op 170 °C. Giet de zongedroogde tomaten af en snijd in reepjes.
Stap 2
Pel en rasp de knoflook, meng met de olijfolie en wat zout en peper in een kommetje.
Stap 3
Snijd de appel in plakjes en steek daar met de koekjesuitsteker of een mes sterren uit.
Stap 4
Snijd het stokbrood open en leg, met de snijkanten naar boven, op een bakplaat.
Stap 5
Bestrijk het stokbrood met de knoflookolie en bak 6-8 minuten in de oven, of tot het stokbrood goudbruin en knapperig is.
Stap 6
Verdeel intussen de slamelange over 4 bordjes. Leg daar de vitello tonnato, zongedroogde tomaten en appelsterren op en besprenkel met de vitello tonnato saus.
Stap 7
Snijd het knoflookbrood in stukken en serveer bij de vitello tonnato.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - kleine stervormige koekjesuitsteker
Voedingswaarden
- Energie377 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten33.7 g
- Vet15.3 gWaarvan verzadigd2.4 g