Vitello tonnato met geroosterde bospeen
Ingrediënten
Bereidingswijze Vitello tonnato met geroosterde bospeen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Steek met de uitstekers het casinobrood in de vorm van kerststerren.
Stap 2
Snijd het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin van de wortel, schil de wortel en snijd over de lengte doormidden.
Stap 3
Verdeel de bospeen over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel 2 el olijfolie over het geheel en breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in de oven.
Stap 4
Snijd intussen de rode biet in dunne plakken en hak de krulpeterselie grof.
Stap 5
Verhit een pan met de helft van de roomboter en bak de helft van de kerststerren goudbruin. Herhaal dit met de rest van de roomboter en de kerststerren.
Stap 6
Verdeel de vitello tonnato en de rode biet over een bord en leg hier de kersttoastjes en geroosterde bospeen tussen.
Stap 7
Verdeel de tonnato saus en kappertjes over de vitello en garneer met de krulpeterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - kerststeruitsteker
Voedingswaarden
- Energie368 kcal
- Eiwit15.4 g
- Koolhydraten24.1 g
- Vet22.6 gWaarvan verzadigd9.2 g