Vispie met kabeljauw
Ingrediënten
Bereidingswijze Vispie met kabeljauw
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de kabeljauw droog en bestrooi de vis met de komijn, gember, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui, rode peper en knoflook 2 minuten. Voeg de vis toe en bak nog 2-3 minuten.
Stap 2
Rooster de helft van de amandelen in een droge, hete koekenpan. Meng de geroosterde amandelen en de bosui door het vismengsel en schep in de ingevette vorm.
Stap 3
Snijd een deksel, iets groter dan de vorm, uit het bladerdeeg. Bestrijk de deegranden met ei. Prik het deeg op meerdere plaatsen in met een vork of maak in het midden een gat met een ‘schoorsteentje' van een rolletje aluminiumfolie.
Stap 4
Leg het deegdeksel met de bestreken deegrand naar beneden op de vorm en druk de deegrand aan. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de amandelen. Steek uit het overgebleven deeg eventueel sterren of blaadjes en plak ze met ei op het deegdeksel. Bak de pie in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie605 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten29 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd11 g