Viskebab met tzatziki
Ingrediënten
Bereidingswijze Viskebab met tzatziki
Stap 1
Snijd de kabeljauw in 12 gelijke blokjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's en snijd in stukken van 5 cm.
Stap 2
Snijd de courgette in plakken van 2 cm en de ui in parten. Steek aan elke satéprikker 3 stukken kabeljauw, afgewisseld met paprika, courgette en ui.
Stap 3
Rasp de gele schil van de halve of hele citroen. Meng de olijfolie met de kruidenmix en 1 el citroenrasp. Pers het sap van een halve citroen uit bij de olijfolie.
Stap 4
Breng de marinade op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Halveer de tomaten. Bestrijk de viskebab, de tomaten en de resterende groente met marinade.
Stap 6
Verhit een grillpan. Gril de viskebab in 6-8 minuten net gaar en licht verkleurd.
Stap 7
Grill de tomaten en de citroen op de snijkant en grill met de resterende groente tot mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 8
Hak de munt en peterselie fijn. Houd 2 el peterselie apart. Meng door de tzatziki de resterende peterselie en de munt.
Stap 9
Leg de vis met de citroen op een schaal en bestrooi met verse peterselie. Serveer de viskebab met tzatziki en de gegrilde groente.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie324 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten13 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd5 g