Visballetjes met citroen en dille
Ingrediënten
Bereidingswijze Visballetjes met citroen en dille
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappelen en hutspotgroenten in een pan en voeg 250 ml water en zout toe.
Stap 2
Kook in 20 tot 25 minuten met de deksel op de pan gaar
Stap 3
Snijd ondertussen de vis in grove stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de bosuitjes grof. Pluk de dille van de takjes.
Stap 4
Doe de vis, rasp van de citroen, de bosui, de helft van de dille, peper en zout in de kom van de keukenmachine en maal tot gehakt.
Stap 5
Maak je handen iets vochtig en rol 12 gelijke balletjes van het visgehakt.
Stap 6
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 12 minuten rondom goudbruin en gaar.
Stap 7
Schep uit de pan en voeg de slagroom en de helft van de mosterd toe aan het bakvet.
Stap 8
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
Stap 9
Breng op smaak met de rest van de dille, het citroensap, peper en zout. Doe de gehaktballetjes terug in de saus.
Stap 10
Giet de aardappelen met de groenten af en stamp met de rest van de olijfolie, rest van de mosterd, peper en zout tot een smeuïge hutspot.
Stap 11
Serveer met de visballetjes en de saus.