Vis-pie met pureedakje
Ingrediënten
Bereidingswijze Vis-pie met pureedakje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de selderij fijn. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Giet af en stamp fijn met de boter, 100 ml kookzuivel en de helft van de selderij. Breng op smaak met zout en peper. Kook de eieren in 8 min. in kokend water bijna hard. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.
Stap 2
Verwarm intussen de prei met de rest van de kookzuivel op een lage stand. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Snijd de vis in stukjes.
Stap 3
Meng de bevroren erwten en wortels door de preisaus met de rest van de selderij, citroenrasp en 2 el -sap. Schep de vis en eipartjes erdoor en verdeel over de ovenschaal. Dek af met de puree en maak met een vork een patroon erin.
Stap 4
Bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de saus langs de rand borrelt en de puree goudgeel is.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie718 kcal
- Eiwit44 g
- Koolhydraten58 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd13 g