Virginia beenham uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Virginia beenham uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven op 175 °C.
Stap 2
Laat de beenham op kamertemperatuur komen.
Stap 3
Boen de sinaasappel schoon.
Stap 4
Roer in een kom de boter met de whisky, honing, mosterd en wat zout en peper tot een glad mengsel.
Stap 5
Wrijf de beenham rondom in met het grootste deel van het botermengsel en leg de ham in een braadslede.
Stap 6
Snijd de sinaasappel in 4-6 dunne plakken en steek deze met een kruidnagel op de ham vast.
Stap 7
Bestrijk de sinaasappelplakken met de rest van het botermengsel.
Stap 8
Schuif de braadslede in het midden van de oven en bak de ham in 40-50 minuten gaar.
Stap 9
Leg de ham uit de oven op een plank en laat het vlees onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Stap 10
Schenk het water in de braadslede, roer de aanbaksels los, schenk dit vocht in een pan en kook alles in tot een licht gebonden jus.
Stap 11
Neem de plakken sinaasappel van de ham.
Stap 12
Snijd de ham in plakken en leg deze dakpansgewijs op warme borden.
Stap 13
Leg er een plak sinaasappel naast en schep er wat jus over.
Stap 14
Lekker met broccoli en gebakken aardappelen.
