Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vietnamese pistolets met gerookte makreel en pittig-zoete uienrelish
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vietnamese pistolets met gerookte makreel en pittig-zoete uienrelish
Stap 1
Pel de uien, snijd ze in tweeën en daarna in dunne plakken. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kruiden fijn.
Stap 2
Rasp de limoenen dun en pers ze uit. Bak de uien en knoflook in de olie op laag vuur, afgedekt, 15 minuten. Voeg het limoensap en de rasp toe, plus de sambal en suiker en smoor nog 2 minuten.
Stap 3
Verdeel de makreelfilet in kleine vlokjes en meng met de uienrelish.
Stap 4
Verwarm desgewenst de pistolets 10 minuten in de oven op 160°C. Snijd ze van boven in maar niet door en besmeer van binnen dun met mayonaise.
Stap 5
Meng de munt door het makreelmengsel en verdeel over de pistolets.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie545 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten40 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
