Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Verse tomatensaus (basisrecept)
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Verse tomatensaus (basisrecept)
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
Stap 2
Voeg de ui en knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
Stap 3
Let op dat ze niet bruin worden.
Stap 4
Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de kruiden aan het uimengsel toe.
Stap 5
Bak ze twee minuten en roer regelmatig.
Stap 6
Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
Stap 7
Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
Stap 8
Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
Stap 9
Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.