Verse pasta met broccoli-courgettesaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Verse pasta met broccoli-courgettesaus
Stap 1
Snijd de tomaten in parten. Ris de blaadjes van de takjes basilicum.
Stap 2
Verhit een droge pan en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Zet de pan terug op het vuur en bak de gerookte spekreepjes in 6 minuten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Breng een pan met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.
Stap 4
Verhit intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de groenten uit het pak pureersoep 2 minuten. Houd het zakje bouillonpoeder apart. Voeg het bouillonpoeder en 200 ml water toe en kook met het deksel op de pan in 10 minuten gaar. Pureer de groenten met een staafmixer tot een dikke saus en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Roer de tomaten, de broccoli-courgettesaus en de gebakken spekreepjes door de tagliatelle.
Stap 6
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicumblaadjes en de pijnboompitten.