Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Verse geitenkaas met amandel-olijf
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Verse geitenkaas met amandel-olijf
Stap 1
Maal of stamp de amandelen met de knoflook, tijm en olie tot een fijne pasta. Breng op smaak met zout en peper en schep over in het diepvrieszakje.
Stap 2
Knip een klein hoekje van het zakje en spuit de amandelvulling in de olijven. Verdeel de verse (geiten)kaas in 12 gelijke delen en duw iets plat.
Stap 3
Leg de olijf op de kaas en duw deze voorzichtig eromheen zodat de olijf niet meer te zien is. Rol de balletjes tussen vochtige handen wat gladder en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 4
Rol de balletjes voor het serveren door een mengsel van tijmblaadjes en gemalen peper. Serveer ze per drie stuks op een bordje.
Aanvullende benodigdheden
- - schone theedoek
- - diepvrieszakje
Voedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten12 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd16 g