Venkelzalm uit de oven met hazelnootmayo
Ingrediënten
Bereidingswijze Venkelzalm uit de oven met hazelnootmayo
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Bedek een bakplaat met 2 vellen aluminiumfolie. Laat de randen overhangen. Leg er een vel bakpapier op en bestrijk dat met de olie. Leg de stukken zalm erop. Rasp de citroen en pers uit. Breng op smaak met versgemalen peper, zout en citroenrasp.
Stap 3
Verwijder het kontje van de venkel, snijd in hele dunne plakken en hak de toppen fijn. Bedek de zalm helemaal met de dunne plakken venkel. Besprenkel met de vermouth. Dek af met 2 extra vellen aluminiumfolie. Vouw de randen dicht zodat er geen vocht uit kan lekken. Schuif in het midden van de oven en bak 20-25 minuten tot net gaar.
Stap 4
Hak ondertussen de hazelnoten fijn en rooster kort in een droge koekepan. Roer de hazelnoten en het citroensap door de mayonaise. Bestrooi de zalm voor het serveren met de venkeltoppen en geef er de hazelnootmayonaise bij. Lekker met zoeteaardappelfriet.
