Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Venkelsorbet met munt en citrus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Venkelsorbet met munt en citrus
Stap 1
Verwarm de suiker in 100 ml water tot deze volledig is opgelost en laat in circa 2 minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
Stap 2
Houd het venkelloof apart. Pers de venkel en munt door de sapcentrifuge. Meng dit groentesap met de siroop en sinaasappel- en limoensap.
Stap 3
Laat dit mengsel bevriezen in een afsluitbare bak, liefst van metaal of glas. Roer elke 30 minuten om met een vork tot na circa 3 uur alles is bevroren. Of draai het mengsel eventueel in een ijsmachine tot sorbetijs.
Stap 4
Serveer de venkelsorbet in een glas met een wafeltje en wat venkelgroen.
Aanvullende benodigdheden
- - sapcentrifuge
- - ijsmachine
Voedingswaarden
- Energie195 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten38 g
- Vet2 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
