Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Venkelsoep met rivierkreeftjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Venkelsoep met rivierkreeftjes
Stap 1
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot 1-2 minuten. Voeg de aardappel en venkelblokjes toe en roerbak 2-3 minuten mee.
Stap 2
Giet de visbouillon erbij en kook zachtjes 14-15 minuten, tot de aardappel en venkel gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Hak het venkelgroen fijn.
Stap 3
Roer dit met de helft van de crème fraîche en de helft van de dille door de soep. Warm even door zonder te koken.
Stap 4
Klop de rest van de crème fraîche met de overige dille. Verdeel de hete soep over 4 borden en schep een swirl van de dilleroom op de soep. Verdeel de rivierkreeftjes erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten8 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g